Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη διεξαγωγής του επιδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος Advanced Paediatric Life Support (APLS).

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα APLS, που υλοποιείται βάσει του νόμου 4702/2020 (ΦΕΚ 130Α3-7/2020) από την Trauma Edu με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), πρόκειται να διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο & Κυριακή 04-05.12.21 στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης «Π.Ν. Σουκάκος» του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των πιο συχνών παιδιατρικών καταστάσεων που απειλούν τη ζωή ενός παιδιού. Στο πλαίσιο των σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης, ο γενικός στόχος είναι η επανεκπαίδευση του θυμικού του παρόχου βοήθειας, ώστε να αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα στρεσογόνο κατάσταση με απόλυτη ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Στο σεμινάριο APLS, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, διδάσκεται η μέθοδος και οι απαραίτητες δεξιότητες, με έμφαση στη διάδραση, για την εκτίμηση, ανάνηψη και σταθεροποίηση του βαρέως πάσχοντος παιδιού. Mέσω των διαδραστικών προσομοιώσεων καλλιεργείται επίσης η αποτελεσματική συνεργασία στο πλαίσιο μικρών ομάδων διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.