Σχετικά

Το εκπαιδευτικό κέντρο ATLS ΕΚΠΑ/ΠΓΝ Αττικόν ΟΚΕΕ Π. Ν. Σουκάκος  ιδρύθηκε το 2015 και υλοποιεί σεμινάρια ATLS από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αποτέλεσε το πρώτο κέντρο ATLS παγκοσμίως μαζί με το κέντρο ATLS στο Πανεπιστήμιο Πατρών στα οποία, μετά από επίμονη προσπάθεια των υπευθύνων, αδειοδοτήθηκε η εκπαίδευση τελειοφοίτων Ιατρικής, ενώ έως τότε το σεμινάριο απευθυνόταν αποκλειστικά σε ιατρούς. Η πιλοτική αυτή πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία μετά από 3 έτη και όχι μόνο έγινε αποδεκτή από το ACS αλλά υιοθετήθηκε παγκοσμίως.

H εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από τρία μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και ειδικούς χειρουργούς, ορθοπαιδικούς, αναισθησιολόγους, παθολόγους, επειγοντολόγους. Στελεχώνεται από  κλινικούς και διοικητικούς συντονιστές.

Για την υλοποίηση των σεμιναρίων ATLS, το κέντρο διαθέτει αίθουσες σε δυο κτήρια που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο του Π.Γ.Ν. Αττικόν, το Αττικό Κτήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΑΚΙΣΑ) και το Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Π. Ν. Σουκάκος (ΟΚΕΕ Π. Ν. Σουκάκος). Το ΟΚΕΕ Π. Ν. Σουκάκος διαθέτει ένα μεγάλο αμφιθέατρο όπου γίνονται οι διαλέξεις και αίθουσες μικρότερης χωρητικότητας για τη διεξαγωγή των σταθμών. Το ΑΚΙΣΑ είναι ένα εξαώροφο κτήριο με τέσσερα αμφιθέατρα και αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες και ειδικά διαμορφωμένες για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα κτήρια είναι μοντέρνα και πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλή διεξαγωγή σεμιναρίων του προγράμματος κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς οι αίθουσες είναι ευρύχωρες και ευάερες, με πολλά παράθυρα ή κατάλληλο σύστημα εξαερισμού.

Προγραμματισμένα Σεμινάρια

Υλοποιημένα Σεμινάρια

Στοιχεία επικοινωνίας

ATLS ΕΚΠΑ/ΠΓΝ Αττικόν ΟΚΕΕ Π.Ν. Σουκάκος

Ρίμινι 1, Χαϊδάρι 124 62