Ο Νικόλαος Τσαλουκίδης είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και μέλος του Εργαστηρίου Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας (Digithea Lab) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου [http://digithea.uop.gr]

Έχει σπουδάσει σε προπτυχιακό επίπεδο Νοσηλευτική,  καθώς και Ραδιολογία Ακτινολογία . Σε μεταπτυχιακό επίπεδο κατέχει τίτλο (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, καθώς και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) Μονάδων Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Νοσηλευτικής  από την Ιατρική Σχολή του  Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Σε επίπεδο ειδικότητας κατέχει τον τίτλο Χειρουργικής Νοσηλευτικής ειδικότητας.

Εργάζεται ως Υποδιευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» Είναι επίσης Διευθυντής και εκπαιδευτής του εξειδικευμένου προγράμματος εκπαίδευσης Νοσηλευτών στο Τραύμα ATCN (Advanced Trauma Care for Nurses). Έχει διατελέσει στο παρελθόν Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Νάξου, καθώς και επι σειρά ετών Αναπληρωτής Προϊστάμενος & Προϊστάμενος στο τμήμα Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ” .

Διαθέτει σημαντική ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική εμπειρία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, καθώς και ερευνητική εμπειρία με αντικείμενο ενδιαφέροντος κατά βάση υγειονομικό, αλλά παράλληλα εμπειρία στις βάσεις δεδομένων, στα πληροφοριακά συστήματα υγείας και σε άλλους τομείς. Έχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό από άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΕΠ ΚΩΔ ΣΤΕΠ 3230) με πλούσια εκπαιδευτική δράση.

Επιπρόσθετες πληροφορίες