Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς της πανδημίας COVID-19 και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα επιδοτούμενα σεμινάρια για τον μήνα Ιούνιο των ακόλουθων προγραμμάτων:

 

Advanced Trauma Life Support (ATLS): Σεμινάριo για την αντιμετώπιση του πολυτραυματία σε εκτοετείς φοιτητές και πτυχιούχους ιατρούς πριν από την έναρξη εργασίας.

 

Prehospital Trauma Life Support (PHTLS): Σεμινάριo στην προνοσοκομειακή φροντίδα τραύματος για εν ενεργεία διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτές και ιατρούς που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ καθώς και σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας) σε όλη την Ελλάδα.

Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν μόλις οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το τραύμα υλοποιούνται σύμφωνα με τον Ν. 4655/2020 σε πιλοτική φάση για πέντε (5) έτη με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Συνεργαζόμενοι φορείς του έργου αποτελούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), το Υπουργείο Υγείας καθώς και ο οργανισμός Αναγέννηση & Πρόοδος, ο οποίος έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαχείριση και την τεχνική εποπτεία των προγραμμάτων αυτών.