ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 10/10/22

Η ΑΟTrauma, με έδρα το Davos της Ελβετίας, αποτελεί τον κορυφαίο, παγκόσμιο σήμερα, μη κερδοσκοπικό και διοικούμενο από Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς οργανισμό με κύρια κατεύθυνση του στην εκπαίδευση και κατάρτιση χειρουργών και νοσηλευτών για την βέλτιστη αντιμετώπιση του ορθοπαιδικού – πρωτίστως – τραύματος. Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά για νοσηλευτές χειρουργείου, έγινε το 1963 στο Davos της Ελβετίας ενώ σήμερα γίνεται όπως όλα τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΑΟ σε όλες ανεξαρτήτως τις Ηπείρους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, πρακτική άσκηση σε συνθετικά ακριβή αντίγραφα οστών με κανονικά εργαλεία χειρουργείου και συζήτηση νοσηλευτικών προβλημάτων σε μικρές ομάδες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρει πιστοποιημένη εκπαίδευση και απευθύνεται σε πτυχιούχους νοσηλευτές που εργάζονται σε χειρουργεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Απευθύνεται κυρίως σε νοσηλευτές που απασχολούνται σε Ορθοπαιδικά χειρουργεία τραύματος αλλά γενικότερα αφορά όλους τους νοσηλευτές χειρουργείου.

Μετά από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι νοσηλευτές χειρουργείου θα μπορούν:

  • Να διαβεβαιώσουν ότι ο ασθενής έχει επαρκώς προετοιμαστεί για το χειρουργείο
  • Να προετοιμάσουν με προσοχή τα χειρουργικά εργαλεία και προθέσεις για την επέμβαση
  • Να επιδεικνύουν άριστη επικοινωνία και ομαδικό πνεύμα
  • Να γνωρίζουν την βέλτιστη και ασφαλή τοποθέτηση του ασθενούς
  • Να γνωρίζουν βασικές αρχές οστεοσύνθεσης καταγμάτων ώστε να βοηθούν καλυτερα στην διεκπεραίωση της επέμβασης
  • Να γνωρίσουν την ορθή χρήση των χειρουργικών εργαλείων και υλικών οστεοσύνθεσης
  • Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τις βέλτιστες αρχές προφύλαξης ορθοπαιδικών λοιμώξεων
  • Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τις αρχές καταγραφής, εμπιστευτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων

Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΟ που απευθύνεται σε νοσηλευτές χειρουργείου στην Ελλάδα θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 01 & 02 Νοεμβρίου 2022 στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των νοσηλευτών θα διδάξουν Έλληνες και έμπειροι ξένοι εκπαιδευτές με ταυτόχρονη μετάφραση από την Αγγλική γλώσσα. Στο 2ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νοσηλευτές χειρουργείου (ORP Course) πρόεδρος είναι ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Πατρών Μίνως Τυλλιανάκης.

Σημαντικός δωρητής του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΑΟ για νοσηλευτές χειρουργείου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το ΙΣΝ, στο πλαίσιο του νόμου 4702/2020 (ΦΕΚ 130Α3-7/2020) ο οποίος αφορά στην εκπαίδευση στο τραύμα, προσφέρει ως δωρεά εγγραφές για 22 νοηλευτές όπως και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους για όσους διαμένουν εκτός νομού Αττικής. Η υλοποίηση της δωρεάς γίνεται από την ΑΜΚΕ “Αναγέννηση & Πρόοδος” (Α&Π).

Για την έγκριση και χορήγηση της δωρεάς από το ΙΣΝ τηρείται σειρά προτεραιότητας. Μετά την έγκριση της δωρεάς θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες ειδικό κουπόνι με το οποίο θα εγγραφούνε δωρεάν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της ΑΟ.

 

Παραμένοντας στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

 

 

 

Κοινοποίηση
Συμβολική συνδρομή σεμιναρίου
0,00
[contact-form-7 id="14" title="Φόρμα επικοινωνίας 1"]

Δικαίωμα συμμετοχής στο επιδοτούμενο σεμινάριο ORP έχουν νοσηλευτές χειρουργείου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Για την εγγραφή απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικα:

1) Μια φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας

2) Φωτοαντίγραφο πτυχίου

3) Βεβαίωση εργασίας

Leave a Comment
Ταυτότητα σεμιναρίου